برنامه‌ریزی درسی دوره ابتدایی: برنامه‌ریزی، اجرا و ارزشیابی

گروه‌ها : علوم تربیتی
نویسنده (ها) : کلئر مک لاخلان ، مریلین فلیر ، سوزان ادواردز
Claire McLachlan, Marilyn Fleer, Susan Edwards
مترجم (ها) : دکتر محمد جوادی‌پور ، سید صادق موسوی ، دکتر مرتضی بازدار قمچی‌قیه ، مریم بنی‌عامریان
Mohammad Javadipour , PhD , Seyyed Sadegh Moosavi , Morteza Bazdar Ghamchighie , PhD , Maryam Baniamerian
ناشر : سمت
طرف‌های مشارکت : دانشگاه فرهنگیان
آخرین بروزرسانی : ۲۰ شهریور ۱۴۰۱
تاریخ انتشار : بهمن ۱۳۹۹
شابک : 978-600-02-2162-1
مرحله تولید : جدید
قیمت : ۸۰۰٬۰۰۰ ریال

کتاب برنامه‌ریزی درسی دوره ابتدایی رویکرد جدیدی به موضوع برنامه‌ریزی درسی دوران ابتدایی به ویژه دوره اول آن دارد. اول، کتاب از طرح و الگوی واحدی پیروی می‌کند و انسجام و هماهنگی مطالب در فصول مختلف آن از نظام مشخصی برخوردار است؛ به یک معنا روح برنامه درسی در سراسر کتاب رعایت شده منظومه هدفمندی را تشکیل می‌دهد و تکلیف فراگیر، موضوع درسی، یادگیری، جامعه و آموزش کاملا روشن است. دوم، تناسب بین مبانی نظری و بخش عمل رعایت شده، به طوری که برای فعالیت‌ها و اقدامات مختلف، مبانی و نظریه‌های مختلفی پیش‌بینی شده است. سوم، به جامعه و ارزش‌های حاکم بر آن و بافت آن و ارتباط بین گذشته و آینده توجه خوبی شده است. در سراسر کتاب به ارزشیابی برنامه درسی تأکید شده است. به علوم، ریاضیات، زبان، سوادآموزی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، سلامت، هنر و فعالیت‌های بدنی در دوره ابتدایی پرداخته شده است تا علاوه بر نگاه برنامه درسی فراگیرمحور اهمیت توجه به رشته‌های علمی از نظر دور نماند.

پیشگفتار مترجمان
درباره نویسندگان

فصل اول: مقدمه
فصل دوم: نظریه، تحقیق و برنامه درسی اوایل کودکی
فصل سوم: رشد و یادگیری: دیدگاه‌های رشد چگونه شکل می‌گیرند؟ برنامه درسی چگونه ...
فصل چهارم: برنامه درسی به عنوان یک واسط فرهنگی
فصل پنجم: تفسیر برنامه درسی دوران اولیه کودکی
فصل ششم: برنامه درسی تاریخی ‌ـ فرهنگی در عمل
فصل هفتم: برنامه درسی به عنوان یک ابزار مفهومی: مشاهده، محتوا و برنامه‌ریزی
فصل هشتم: ارزشیابی کودکان و برنامه درسی: دریچه‌های تغییر
فصل نهم: دانش محتوایی: علوم، ریاضی و شمارش (اعداد)
فصل دهم: دانش محتوایی: زبان، سوادآموزی و فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا)
فصل یازدهم: دانش محتوایی: هنر، بهداشت، بهزیستی و فعالیت‌های بدنی
فصل دوازدهم: نتیجه‌گیری

واژه‌نامه
منابع و مآخذ

کتاب حاضر، برای دانشجویان رشته علوم تربیتی در مقطع کارشناسی به ‌عنوان منبع اصلی درس «برنامه‌ریزی درسی دوره‌های تحصیلی پیش‌دبستان و دبستان» ترجمه شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.