كد كتاب : 164/ گروه تخصصي : زبان و ادبيات فارسي ,

M. Abolghassemi , PhD

چاپ : دوازدهم ، 1395

978-964-530-874-0

اين كتاب كه دربرگيرنده مفاهيم ريشه‌شناسي، مقدمات، كليات و مسائل زبان‌شناسي در موضوعات خاص دستوري است براي دانشجويان رشته ادبيات فارسي در مقطع كارشناسي ارشد و دكتري به عنوان منبع اصلي دروس «دستور تاريخي و تطبيقي زبان فارسي» و «تحقيق در دستور زبان فارسي» به ارزش 2 واحد تدوين شده است. اميد است علاوه بر جامعه‌ دانشگاهي، ساير علاقه‌مندان نيز از آن بهره‌مند شوند.

کتاب «دستور تاريخي زبان فارسي» تأليف دكتر محسن ابوالقاسمي، در واقع جلد دوم كتاب «تاريخ زبان فارسي» ايشان به شمار مي‌رود، در اين كتاب، دستور زبان فارسي در هر يك از دوره‌هاي سه‌گانه فارسي باستان، فارسي ميانه و فارسي دري به شكل مقايسه‌اي توصيف شده و رابطه هر دوره با دوره پيش از آن، بازنموده شده است.
مؤلف دانشمند مباحث دستوري اين سه دوره را در دوازده فصل توصيف كرده و در هر بحث مثالهاي فراواني آورده و در ضمن آوردن متون، صورت كهن بسياري از واژه‌هاي امروز را نشان داده است.
در پايان كتاب واژه‌نامه اوستايي و فارسي باستان آورده شده و با ارجاع به متن كتاب، درباره هر واژه توضيحاتي ارائه گرديده است.

پيشگفتار
شرح نشانه هاي الفبايي