كد كتاب : 447/ گروه تخصصي : فلسفه و كلام ,

طرف مشارکت داخلی : مؤسسه فرهنگي طه

چاپ : سیزدهم ، 1396

978-964-530-777-4

كتاب منطق كاربردى، به منظور آموزش منطق به كسانى تدوين شده است كه سابقه‌‏اى دراز در اين رشته ندارند. آموختن منطق را نبايد منحصر به طلاب علوم دينى و دانشجويان رشته فلسفه دانست. منطق ابزارى است كه به كار همه كسانى مى‏‌آيد كه با استدلال و بحث علمى سروكار دارند. اميد است اين كتاب علاوه بر طلاب علوم دينى و دانشجويان، مورد استفاده عموم دوستداران دانش قرار گيرد.

منطق را ابزارى براى راهبرى انديشه و سنجش آن و يافتن صواب و خطاى فكر مى‌‏دانند. در اين صورت همه كسانى كه با انديشه سروكار دارند، به نوعى نيازمند منطق نيز هستند. بنابراين تدوين كتابى كه بتواند در عين استوارى علمى، براى همگان مفهوم افتد و به‏ كارگيرى آن ممكن گردد، كارى ضرورى و البته مشكل است. روزآمد كردن نمونه‏‌ها و آوردن منطق در متن گفتگوهاى روزمره نيز از ويژگيهاى يك متن مناسب درسى است که نگارنده تلاش كرده است تا از عهده اين مهم برآيد. ثمربخشى منطق در آن است كه ضمن فراگيرى قواعد آن، مهارت به‏ كارگيرى آن قواعد نيز در انسان افزايش يابد. كتاب حاضر، با جهت‏‌گيرى كاربردى، كوشيده است تا در هر مبحث از مثالهاى فراوان بهره جويد و فراگيران را در تمرينها با نمونه‏‌هاى عينى زيادى مواجه سازد تا مهارت به ‏كارگيرى منطق در آنها افزايش يابد. همچنين به دليل آنكه بخش مهمى از منطق به‏ كار شناخت خطاهاى انديشه و مغالطات مى‌‏آيد، حجم زيادى از كتاب حاضر به معرفى انواع مغالطات و لغزشگاههاى گوناگون انديشه پرداخته است. فراگيرى اين بخش مى‏‌تواند خاطره‏‌اى شيرين از منطق‏‌آموزى، در ذهن و ضمير دانشجويان و طلاب علوم دينى بر جاى گذارد.

در ترازوی بهره‌وری
1. منطق و تفكر