كد كتاب : 1690/ گروه تخصصي : زبان شناسي ,

رده ‌شناسی زبانهای ایرانی ( جلد اول )

Typology of Iranian Languages ( Volume 1 )

شایسته تقدیر سی و دومین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران ، 1392

نويسنده : دکتر محمد دبیرمقدم

Mohammad Dabir Moghaddam , PhD

طرف مشارکت خارجی : <#f:243/>

چاپ : دوم ، 1393

978-964-530-887-0

کتاب حاضر به عنوان کتابی مبنایی برای تمامی پژوهندگان فرهنگ و زبانهای ایرانی تدوین شده است و دانشجویان زبان‌شناسی، به‌طور خاص، می‌توانند در دروس «رده‌شناسی زبان»، «گویشهای ایرانی» (در مقطع دکتری)، «گویش‌شناسی»، «بررسی ساخت یکی از زبانهای ایرانی» و «زبان‌شناسی تاریخی- تطبیقی» (در مقطع کارشناسی ارشد) و نیز مباحث نظری به ویژه برای ارزیابی نظریه‌های نوین زبان‌شناختی از آن استفاده کنند.

دريافت سخنراني دكتر محمد دبيرمقدم در خصوص معرفي كتاب رده‌شناسي زبانهای ایرانی

«برای من مایه افتخار و مسرت است که می‌توانم کتاب ماندگار استاد محمد دبیرمقدم را با عنوان رده‌شناسی زبانهای ایرانی به خوانندگان معرفی کنم. این کتاب از چند جنبه در زبان‌شناسی به عنوان نخستین اثر معرفی می‌شود. اول اینکه، این اثر پس از مدتهای مدید، شرح مفصلی از پژوهشهای اخیر در رده‌شناسی زبان را، با به خدمت گرفتن مواد زبانی روشنگر از زبان فارسی و دیگر زبانهای ایرانی ایران و خارج از ایران، ارائه می‌کند. افزون بر آن، این کتاب تحلیل مفصلی از تعدادی از زبانهای ایرانی از منظری رده‌شناختی، با تمرکز بر پدیده‌هائی که مورد علاقه رده‌شناسی زبان بوده‌اند، به دست می‌دهد، و بدین ترتیب زبانهای ایرانی را در طرح کلی گوناگونی بینازبانی قرار می‌دهد. کلام آخر اینکه، این کتاب شکاف بین رده‌شناسی زبان، زبانهای ایرانی، و خوانندگان فارسی‌زبان مباحث زبان‌شناختی را برطرف می‌کند. اثری است مهم و بهنگام که انتشارش با استقبال گرم رو‌به‌رو خواهد شد.»

برنارد کامری
مدیرگروه زبان‌شناسی مؤسسه مَکس‌پلانک
(در انسان‌شناسی تکاملی (لایپزیک، آلمان
(و استاد ممتاز دانشگاه کالیفرنیا (سانتا باربارا

پیشگفتار
مقدمه
فصل اول: رده‌شناسی و جایگاه آن در علم زبان
فصل دوم: زبانهای ایرانی
فصل سوم: زبان بلوچی
فصل چهارم: زبان دوانی
فصل پنجم: زبان لارستانی
فصل ششم: زبان تالشی/ طالشی
فصل هفتم: زبان وفسی
فهرست شکلها
فهرست جدولها
نقشه موقعیت جغرافیایی کانونی زبانهای ایرانی توصیف‌شده در کتاب حاضر. از آنجا که زبان فارسی زبان ملی و رسمی کشور است در کل ایران پراکنده است.
آمار جمعیت مناطقی که زبان مورد نظر در آنجا گفت و گو می‌شود.
راهنمای آواها
کوته‌نوشته‌ها