كد كتاب : 2059/ گروه تخصصي : روان شناسي ,

اصول روان‌ درمانگری و مشاوره با رویکردی اسلامی ( مفاهیم ، فرآیند و فنون )

Principle of Psychotherapy and Cunseling , an Islamic Approach ( Concepts , Process and Technics )

نويسنده : دکتر مسعود جان بزرگی ، آیت الله سید محمد غروی

Masuod Janbozorgi , PhD , Seyed Mohammad Gharavi

طرف مشارکت داخلی : پژوهشگاه حوزه و دانشگاه

978-600-298-094-6

کتاب حاضر به عنوان دو واحد کتاب درسی در زمینه روان‌درمانگری و مشاوره در دانشگاه‌ها قابل تدریس است. هرچند به عنوان یک راهنما در کلینیک‌های مشاوره، روان‌درمانگری و روانپزشکی نیز قابل استفاده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند گردند.

این کتاب نشان می‌دهد که یک مشاور و روان‌درمانگر، تمامی رفتار و سلوک خود را باید براساس قواعد حرفه‌ای تنظیم کند. آنچه این اثر را منحصر به فرد کرده، آن است که برای نخستین‌بار یک روان‌شناس و مشاور می‌تواند تمامی فعالیت‌های خود را براساس یک الگوی مذهبی اسلامی تبیین و تنظیم کند. الگویی که تصویر نسبتاً کامل‌تری از انسان و روابط او با عالم هستی و خداوند ارائه می‌دهد و توحید را مبنای اصلی فعالیت‌های علمی قرار می‌دهد.
      کتاب حاضر پس از بیان اصول کلی نظری به چهار حوزه اساسی خداشناسی، هستی‌شناسی، انسان‌شناسی و معادشناسی، تمامی مراحل درمان را تا بیان فنون اساسی پی می‌گیرد. پیگیری این اصول در فعالیت‌های مختلف مشاوره و روان‌درمانگری؛ ارزیابی، تشخیص، فرمول‌بندی، آسیب‌شناسی و درمان عملی، و در حد ظرفیت این کتاب، مجهز به استنادات دینی و علمی، به مشاور و مراجع کمک می‌کند تا با اطمینان بیشتری به کار با این کتاب بپردازد.

مقدمه
فصل اول: کلیات و مفاهیم اساسی
فصل دوم: اصول نظری (انسان‌شناختی) درمان و مشاوره
فصل سوم: آمادگی‌های مشاور، مراجع و شرایط درمان
فصل چهارم: آسیب‌شناسی روانی
فصل پنجم: اصول ارزیابی مراجع و مشاور
فصل ششم: ارزیابی معنوی-مذهبی
فصل هفتم: تشخیص و فرمول‌بندی (صورت‌بندی)
فصل هشتم: اصول (عملی) مربوط به هدایت مشاوره و درمان
فصل نهم: فرآیند و مراحل، درمان
فصل دهم: مکانیزم‌ها و فنون درمان
منابع و مآخذ
نمایه‌ها

در پایان هر فصل خلاصه همان فصل آورده شده است.