كد كتاب : 1786/ گروه تخصصي : هنر ,روان شناسي ,

Hassan Shams Esfandabad , PhD

چاپ : دوم ، 1396

978-964-530-998-3

كتاب حاضر، براي دانشجويان رشته روان‌شناسی در مقطع كارشناسي به ‌عنوان منبع فرعی درس «روان‌شناسی کار و مدیریت» به ارزش 2 واحد تدوين شده است و همچنین این کتاب به عنوان کتاب مبنایی برای دانشجویان رشته هنر نیز قابل استفاده است. اميد است علاوه بر جامعه دانشگاهي، ساير علاقه‌مندان نيز از آن بهره‌مند شوند.

با توجه به گستردگی قلمرو «روان‌شناسی محیط» که دامنه وسیعی از موضوعات مانند مدیریت منابع، جهت‌یابی در محیطهای پرازدحام، تأثیر منابع مختلف ایجاد استرس بر سلامت جسم و روان انسانها، پردازش اطلاعات، قلمرو و بوم‌پایی، محیطهای مسکونی، محیطهای آموزشی، محیطهای کار و استراحت را در بر می‌گیرد، این رشته با بسیاری دیگر از رشته‌های علوم مانند جامعه‌شناسی، بهداشت محیط، محیط زیست، معماری و شهرسازی، راه و ساختمان و هنر، مرتبط است. ... کتاب روان‌شناسی محیط در فصول سیزده‌گانه خود به ماهیت و تاریخچه «روان‌شناسی محیط»، ادراک و شناخت محیطی، نگرشهای محیطی، نظریه‌های مربوط به رابطه بین محیط و رفتار، استرسهای محیطی و راههای مواجهه با آنها، ازدحام و فضای شخصی و آثار روان‌شناختی و فیزیولوژیایی آنها، قلمرو و بوم‌پایی، محیطهای طبیعی مسکونی آموزشی کار و استراحت، و ایجاد تغییر در رفتار به منظور حفظ محیط می‌پردازد.

پیشگفتار
فصل اول: ماهیت و تاریخچه روان‌شناسی محیط