كد كتاب : 1652/ گروه تخصصي : اقتصاد ,

نظریه بازیها و کاربردهای آن (بازیهای اطلاعات ناقص، تکاملی و همکارانه)

Games Theory and It's Applications : Incomplete Information, Evolutionary and Cooperative Games

برگزیده اولین دوره جشنواره نشان دهخدا ، 1394

نويسنده : دکتر قهرمان عبدلی

Ghahreman Abdoli , PhD

چاپ : سوم ، 1395

978-964-530-840-5

كتاب حاضر براي دانشجويان رشته اقتصاد در مقطع كارشناسي به عنوان منبع اصلي درس «نظريه بازيها» به ارزش 3 واحد تدوين شده است. اميد است علاوه بر جامعه دانشگاهي، ساير علاقه‌مندان نيز از آن بهره‌مند شوند.

تعارض و همکاری یکی از ویژگیهای عمده در رفتار انسانها، نهادها، سازمانها، کشورها و... است که در شرایط تعامل با دیگران (حریفان) نمود پیدا می‌کند. «نظریه بازیها» علم مطالعه این تعارضها (تضاد منافع) و همکاریها بین بازیکنان عاقل است. در این کتاب مدلهای نظریه بازی با اطلاعات ناقص، یعنی زمانی که بازیکنان، از قبل، اطلاعاتی از دستاورد بازی (پیامد) ندارند، به همراه کاربردهای آن در زمینه‌های مختلف همچون حراجها (مزایده‌ها و مناقصه‌ها)، انتقال اطلاعات، بازار، روابط بین‌الملل، بازار کالاهای دست دوم، علامت‌دهی، عرصه‌های نظامی، سرمایه‌گذاری و... مورد بررسی قرار گرفته است. هرگاه رفتار عقلایی بازیکنان، به دلایل مختلف، محدود شود از «نظریه بازیهای تکاملی استفاده می‌شود که کاربرد بسیار وسیعی در زیست‌شناسی، مطالعه تغییرات اجتماعی و فرهنگی، اقتصاد تکاملی، فلسفه و... دارد؛ چگونگی این کاربرد از مباحث قابل توجه این کتاب است. در بسیاری از موارد، رقابت بازیکنان با یکدیگر به ضرر آنها تمام می‌شود و این امر ایشان را به سمت تشکیل اعتلافهایی سوق می‌دهد. از مباحث دیگر این کتاب، «نظریه بازیهای همکارانه» است که به چگونگی تشکیل اعتلافهای پایدار و تقسیم منافع اعتلاف بین اعضا می‌پردازد.

مقدمه
فصل اول: بازيهاي ايستا با اطلاعات ناقص