كد كتاب : 2072/ گروه تخصصي : اقتصاد ,

نويسنده : دکتر نعمت‌ الله اکبری

Nemat-Allah Akbari , PhD

978-600-02-0445-7

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته اقتصاد در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به عنوان منبع اصلی درس «اقتصاد شهری» به ارزش 2 واحد تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.

برنامه‌ریزان و پژوهشگران اقتصاد شهری از نظریه‌های اقتصاد خرد و کلان توأمان استفاده می‌کنند، چرا که یک شهر با اندکی تفاوت تمامی عناصر و ویژگی‌های یک کشور را در زمینه‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی داراست. در شهر با مسائلی مانند درآمد، تورم، بیکاری، هزینه‌های دولتی و صادرات و واردات مواجهیم که نظریه‌های اقتصاد کلان برای تشریح و تحلیل آنها به کار می‌رود و زمانی که با مسائلی مانند رفتار تولید‌کننده و مصرف‌کننده روبه‌رو هستیم، باید از نظریه‌های اقتصاد خرد استفاده کنیم. البته باید دقت کرد که در علم اقتصاد استفاده از نظریه‌های خرد و کلان در تحلیل مسائل شهری چندان رایج نیست و موضوعات اقتصاد شهری بدون در نظر گرفتن مکان و بعد فضایی فعالیت و استقرارشان نمی‌تواند مطرح باشد. مؤلف نیز کوشیده است با استفاده از نظریه‌های اقتصاد خرد و کلان و با در نظر گرفتن عناصری مانند مکان، فضا و فاصله و با به کارگیری روش‌های تجزیه و تحلیل کمّی و مدل‌های آماری پیچیده به پرسش‌های جدی مطرح در زمینه اقتصاد شهری پاسخی علمی و منطقی بدهد.

پیشگفتار
مقدمه