كد كتاب : 2068/ گروه تخصصي : الهيات (تاريخ و تمدن ملل اسلامي) ,

تاریخ اندلس ( از آغاز تا عصر ملوک‌ الطوایف )

History of Andalusia ( From the Beginning to the Age of Mulūk al-Ṭawāʼif )

نويسنده : دکتر شهره روغنی

Shohreh Rowghani , PhD

978-600-02-0424-2

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته تاریخ و تمدن ملل اسلامی در مقطع کارشناسی به عنوان منبع اصلی درس «تاریخ اسلام در اندلس» به ارزش 2 واحد تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند گردند.

شبه جزیره ایبری، شامل کشورهای اسپانیا و پرتغال و کشور کوچک آندورا واقع در جنوب غربی اروپا که قریب به هشتصد سال تحت حاکمیت مسلمانان روزگار گذرانیده در منابع اسلامی با نام اندلس شهرت داشته است. مسلمانان در سال 92 ق/711 م به این سرزمین پا نهادند و در سال 897 ق / 1492 م که آخرین پایگاه آنان یعنی غرناطه به دست مسیحیان سقوط کرد، حاکمیت خود را بر این سرزمین از دست دادند. تاریخ اندلس بخشی زیبا و دلنشین و در عین حال غمبار از تاریخ و تمدن پرفراز و فرود ملت‌های مسلمان است. در این کتاب تاریخ سیصد و چند ساله از این دوره هشتصد ساله یعنی از آغاز فتح تا پایان حکومت امویان اندلس (سال‌های میان 92 تا 422 ق/ 711 تا 1030م) به اختصار روایت و سرفصل مهم‌ترین رویدادهای تاریخی آن تبیین و توصیف شده است.

پیشگفتار
فصل اول: اندلس، پیش از ورود مسلمانان و فتح آن
فصل دوم: دوره والیان
فصل سوم: دوره امویان
منابع و مآخذ
نمایه اسامی
نمایه اماکن

در ابتدای هر فصل اهداف یادگیری، آنچه در این فصل می‌خوانیم و مقدمه آن و همچنین در پایان فصل خلاصه آن آورده شده است.