كد كتاب : 2064/ گروه تخصصي : اهل سنت ,

مبادی اصول فقه شافعی

The Principles of Islamic Jurisprudence (The Shafi ʻi School )

نويسنده : دکتر سید نوید نقشبندی

Seyed Naveed Naghshbandi , PhD

978-600-02-0429-7

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته فقه شافعی در مقطع کارشناسی به عنوان منبع اصلی درس «مبادی اصول» به ارزش 2 واحد تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند گردند.

مذهب شافعی که منتسب به بنیانگذار آن محمد بن ادریس شافعی است، از مذاهب چهارگانه فقهی اهل سنت به شمار می‌رود. این مذهب بعد از تأسیس نظامیه‌ها از سوی خواجه نظام‌الملک، توسعه زیادی به‌ خصوص در میان اهل علم داشت و کسانی چون ابواسحاق شیرازی، محمد غزالی، ابوالقاسم رافعی قزوینی و فخر رازی به این مذهب انتساب دارند.
     علم اصول فقه، دانش روش استنباط و کشف حکم الهی است. قواعد این علم انسان را یاری می‌کند به فهم درستی از کتاب و سنت برسد؛ فهمی که از تندروی و افراط به دور و به مقاصد اصلی شریعت نزدیک‌تر باشد. کتاب حاضر برای آشنایی دانشجویان با اصول این مذهب و به دور از مباحث پیچیده یا تفرقه‌برانگیز تدوین شده است.

پیشگفتار
مقدمه