كد كتاب : 1977/ گروه تخصصي : فلسفه و كلام ,

Mohammad Ali Mobini , PhD

طرف مشارکت داخلی : پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي

978-600-02-0275-0

کتاب حاضر به عنوان کتاب مبنایی برای دانشجویان رشته‌های فلسفه غرب، فلسفة اسلامی و فلسفه دین تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.

در معرفت‏‌شناسی معاصر، برون‏گرایی یک رویکرد جدّی و پرطرف‌دار برای تبیین عقلانیت باورها محسوب می‏‌شود. در معرفت‏‌شناسی دینی نیز برخی نظریه‏‌پردازان معاصر با الهام از رویکردهای برون‏گرایانه تلاش کرده‏‌اند برای نشان دادن ارزش معرفتی باورهای دینی به تبیین‏‌هایی کاملاً جدید و متفاوت از گذشته برسند. نمونه‏‌ای از این نظریه‌‏پردازی‏‌ها را می‌‏توان در آثار دو فیلسوف برجسته دین، آلوین پلنتینگا و ویلیام پی. آلستن مشاهده کرد. در این کتاب، ابتدا برای آشنایی با برون‏گرایی، دیدگاه آلوین گلدمن، یک چهره شاخص در این زمینه، تشریح و سپس نحوه کاربرد برون‏گرایی در دفاع از عقلانیت باور دینی با شرح دیدگاه‏‌های پلنتینگا و آلستن نشان داده می‌‏شود. در خاتمه به اندیشه علم حضوری به عنوان یکی از راهکارهای مطرح برای حل مسئله اشاره می‏‌گردد.

مقدمه
فصل اول: اعتمادپذيري شيوه توليد باور ديني با نظر به اعتمادگرایی آلوین گلدمن