كد كتاب : 1984/ گروه تخصصي : فلسفه و كلام ,

آموزش حکمت اشراق

An Introduction to Illuminationist Philosophy (Hikmat al-Ishraq )

نويسنده : سید یدالله یزدان پناه ، علی امینی نژاد

Seyyed Yadollah Yazdanpanah , Ali Amini Nejad

طرف مشارکت داخلی : پژوهشگاه حوزه و دانشگاه

978-600-02-0358-0

قيمت : 120000 ريال

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته‌های فلسفه، فلسفه و حکمت اسلامی و فلسفه و کلام اسلامی به عنوان منبع اصلی درس «حکمت اشراق» در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد تهیه و تدوین شده است. امید است علاوه ‌بر جامعه دانشگاهی و حوزوی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.

شیخ شهاب‌الدین سهروردی (549-587 ق) از جمله ستارگان درخشان فلسفه‌ورزی ایران اسلامی است که محصول تلاش او در قالب حکمت اشراق عرضه شده است. این مکتب یکی از مکاتب سه‌گانه بزرگ در فلسفه اسلامی و حلقه واسط میان حکمت متعالیه را تشکیل می‌دهد. حکمت اشراق افزون بر اینکه روش فلسفی را ارتقا داده و به بسیاری از مطالب قابل نقد فلسفه سنتی مشائی انتقادهایی وارد کرده است، ضمن توجه به همه سرمایه‌های موجود از فلسفه‌های کهن گرفته تا عرفان اسلامی و کلام موفق به طرح مباحث بسیار نو شده که زمینه‌ها را برای شکل‌گیری حکمت متعالیه فراهم آورده است. با این همه هنوز ظرفیت‌های فراوانی در این حکمت وجود دارد که جای توجه و پیگیری دارد. کتاب حاضر کوشیده است متنی منقّح، یکدست، روان و مختصر در جهت انتقال همه دستاوردهای مهم حکمت اشراق عرضه کند.

پیش‌گفتار
فصل اول: کلیاتی در باب حکمت اشراق