كد كتاب : 2180/ گروه تخصصي : جغرافيا ,

کارتوگرافی موضوعی (روش ها و تکنیک ها)

Thematic Cartography (Methods and Techniques)

نويسنده : دکتر محمد شریفی پیچون

Mohammad Sharifi Paichoon, PhD

978-600-02-0596-6

این کتاب برای دانشجویان رشته جغرافیا در مقطع کارشناسی به عنوان منبع کمک درسی برای دروس نقشه خوانی و مبانی سیستم اطلاعات جغرافیایی تدوین شده است.

امروزه دانش کارتوگرافی وارد عصر جدیدی شده است. گسترش نرمافزارهای تهیة نقشه و در دسترس بودن حجم زیادی از دادهها و اطلاعات، بسیاری از شهروندان را به تهیة نقشههای دلخواه خود ترغیب کرده است. اما، نرمافزارها روش استفاده از سیستمهای مختصات، نحوة تعمیم، چگونگی به کارگیری حجم زیادی از دادهها و طبقهبندی آنها، چگونگی طراحی و چیدمان نقشه و بسیاری از دیگر پارامترهای ترسیم نقشه را به شکل فنی و صحیح ارائه نمیکنند و بنابراین از این نظر دانستن اصول کارتوگرافی برای تهیة نقشهها ضرورت دارد.

این کتاب بیشتر با هدف آموزش ترسیم و تألیف نقشههای جغرافیایی تدوین شده است و فصل پایانی کتاب ـ که به وب و موبایل کارتوگرافی اختصاص یافته است ـ از روزآمدی آن حکایت دارد. از این رو مطالعة آن علاوه بر دانشجویان به پژوهشگران جوان نیز توصیه میشود.

فصل اول: تاریخچه کارتوگرافی موضوعی
فصل دوم: کارتوگرافی در دوران مدرن