كد كتاب : 2178/ گروه تخصصي : زبان و ادبيات عربي ,

نويسنده : دکتر غلامرضا کریمی فرد

Gholamreza Karamifard, PhD

978-600-02-0592-8

این کتاب برای دانشجویان رشته زبان وادبیات عربی در مقطع کارشناسی به عنوان منبع قابل استفاده برای دروس علوم بلاغی 1-2-3 همچنین درس تحلیل متون ادبی با رویکرد بلاغت قدیم و جدید و مباحث علوم بلاغی در مقطع کارشناسی ارشد تدوین شده است.

علم بلاغت یکی از دانش های مهم در گستره ادبیات است که در سه شاخه «معانی»، «بیان»، و «بدیع» تعریف و تدوین شده است. بلاغت به طورکلی از ویژگی های درونی و جاری همه زبان هاست.

در زبان عربی، هدف از دانش بلاغت در مراحل آغازین، کشف رموز اعجاز قرآن بود، اما بعداً دایره قلمرو آن گسترده تر شد. از طرفی، زبان فارسی با درآمیختگی با زبان عربی از آغاز اسلام تاکنون، نوعی خاص و بی همتا از فرهنگ و ادب و معرفت دینی را آفریده است.

از این رو، نویسنده کوشیده است به صورت مقایسه ای و با ملحوظ داشتن سیر تاریخی و تکامل تدریجی عناصر و آرایه های علم بلاغت در هر دو زبان عربی و فارسی، دانش بلاغت را تحلیل و نقد کند.

مطالعه این کتاب که حاصل سال ها تحقیق و پژوهش دکتر غلامرضا کریمی فرد است علاوه بر دانشجویان رشته زبان و ادبیات عربی و زبان و ادبیات فارسی به علاقه مندان به بلاغت اسلامی نیز توصیه می شود.

پیشگفتار
مقدمه 1: در سیر تحول بلاغت اسلامی