كد كتاب : 782/ گروه تخصصي : زبان و ادبيات فارسي ,

نامه باستان ، ويرايش و گزارش شاهنامه فردوسي ( جلد چهارم ) : از داستان فرود سياوش تا داستان اكوان ديو

Ancient Book : The Edition and Interpretation of Shahname of Ferdowsi (Vol 4)

نويسنده : دكتر مير جلال‌ الدين كزازي

Mir Jalal-od-Din Kazzazi , PhD

چاپ : نهم ، 1397

978-964-459-820-3

قيمت : 420000 ريال

مجموعه «نامه باستان» براي همه دوستداران شاهنامه به چاپ مي رسد؛ اما دانشجويان رشته زبان و ادبيات فارسي در مقطع دكتري و كارشناسي ارشد از «نامه باستان» به عنوان منبع اصلي درس مربوط به شاهنامه و در مقطع كارشناسي به عنوان منبع فرعي درسهاي «متون نظم 2: رستم و سهراب و رستم و اسفنديار» مي‌توانند بهره گيرند.

شاهنامه كتاب فرهنگ ايران و سند هويت فرهنگي ما ايرانيان است. از اين رو، سازمان «سمت» ضروري دانسته است كه ويرايش و گزارش شاهنامه را آن چنانكه در خور اين كتاب ارجمند است، در برنامه انتشاراتي خود بگنجاند.
ًكتاب حاضر به نام «نامه باستان» جلد چهارم از مجموعه‌اي ده جلدي است كه ويرايش و گزارش شاهنامه را از آغاز تا انجام دربرخواهد داشت. در اين جلد، از داستان فرود سياوش تا داستان اكوان ديو به تمامي ويراسته و شرح گرديده است.
مؤلف دانشمند، دكتر ميرجلال‌الدين كزّازي در شرح ابيات و تحليل داستانها، از دانشها و ديدگاههايي چون واژه‌شناسي، ريشه‌شناسي، چهره‌شناسي، اسطوره‌شناسي، نمادشناسي، سبك‌شناسي، زيبايي‌شناسي و نسخه‌شناسي بهره گرفته است. در زيبايي‌شناسي، بيتها از ديد سه دانش بديع، بيان و معاني كاويده و بررسي شده است. در سبك‌شناسي، دگرگونيهاي تاريخي زبان در نظر بوده است. در ريشه‌شناسي، خاستگاه و پيشينه واژگان بررسي شده و كمابيش ريخت پهلوي واژگان به دست داده شده است.

يادداشت آغازين
ديباچه