كد كتاب : 976/ گروه تخصصي : زبان و ادبيات فارسي ,

نامه باستان ، ويرايش و گزارش شاهنامه فردوسي ( جلد ششم ) : از پادشاهي لهراسپ تا پادشاهي داراي داراب

Ancient Book : The Edition and Interpretation of Shahname of Ferdowsi ( Vol 6 )

نويسنده : دكتر ميرجلال‌ الدين كزازي

Mir Jalal-od-Din Kazzazi , PhD

طرف مشارکت خارجی : <#f:243/>

چاپ : هفتم ، 1396

978-964-530-022-5

مجموعه «نامه باستان» براي همه دوستداران شاهنامه به چاپ مي رسد؛ اما دانشجويان رشته زبان و ادبيات فارسي در مقطع دكتري و كارشناسي ارشد از اين مجلد و مجلدهاي ديگر كه به ياري خداوند در آينده چاپ خواهد شد، مي‌توانند بهره‌مند گردند.

شاهنامه كتاب فرهنگ ايران و سند هويت فرهنگي ما ايرانيان است. از اين رو، سازمان «سمت» ضروري دانسته است كه ويرايش و گزارش شاهنامه را آن چنانكه در خور اين كتاب ارجمند است، در برنامه انتشاراتي خود بگنجاند. كتاب حاضر به نام «نامه باستان» جلد ششم از مجموعه‌اي ده جلدي است كه ويرايش و گزارش شاهنامه را از آغاز تا انجام دربرخواهد داشت. در اين جلد، از داستان پادشاهي لهراسپ تا پادشاهي داراي داراب به تمامي ويراسته و شرح گرديده است. مؤلف دانشمند، دكتر ميرجلالالدين كزّازي در شرح ابيات و تحليل داستانها، از دانشها و ديدگاههايي چون واژه‌شناسي، ريشه‌شناسي، چهره‌شناسي، اسطوره‌شناسي، نمادشناسي، سبك‌شناسي، زيبايي‌شناسي و نسخه‌شناسي بهره گرفته است. در زيبايي‌شناسي، بيتها از ديد سه دانش بديع، بيان و معاني كاويده و بررسي شده است. در سبك‌شناسي، دگرگونيهاي تاريخي زبان در نظر بوده است. در ريشه‌شناسي، خاستگاه و پيشينه واژگان بررسي شده و كمابيش ريخت پهلوي واژگان به دست داده شده است.

ديباچه
پادشاهي لهراسپ