كد كتاب : 1066/ گروه تخصصي : زبان و ادبيات فارسي ,

نامه باستان ، ويرايش و گزارش شاهنامه فردوسي ( جلد هفتم ) : از پادشاهي اسكندر تا پادشاهي بهرام گور

Ancient Book : The Edition and Interpretation of Shahname of Ferdowsi ( Vol. 7 )

نويسنده : دكتر مير جلال‌ الدين كزازي

Mir Jalal-od-Din Kazzazi , PhD

چاپ : پنجم ، 1397

978-964-530-127-7

اين كتاب با نام «نامه باستان: جلد هفتم: از پادشاهي اسكندر تا پادشاهي بهرام گور» از مجموعه ده جلدي است كه ويرايش و گزارش شاهنامه را از آغاز تا انجام دربر خواهد داشت. اين مجموعه براي همه دوستاران شاهنامه به چاپ خواهد رسيد؛ اما دانشجويان رشته زبان و ادبيات فارسي در مقطع دكتري و كارشناسي ارشد از اين مجلد و مجلدهاي ديگر كه به ياري خداوند در آينده چاپ خواهد شد، مي‌توانند بهره‌مند گردند.

شاهنامه كتاب فرهنگ ايران و سند هويت فرهنگي ما ايرانيان است. از اين رو، سازمان «سمت» ضروري دانسته است كه ويرايش و گزارش شاهنامه را آن چنانكه در خور اين كتاب ارجمند است، در برنامه انتشاراتي خود بگنجاند. كتاب حاضر به نام «نامه باستان» جلد هفتم از مجموعه‌اي ده جلدي است كه ويرايش و گزارش شاهنامه را از آغاز تا انجام دربرخواهد داشت. در اين جلد، از پادشاهي اسكندر تا پادشاهي بهرام گور به تمامي ويراسته و شرح گرديده است. مؤلف دانشمند، دكتر ميرجلال‌الدين كزازي در شرح ابيات و تحليل داستانها، از دانشها و ديدگاههايي چون واژه‌شناسي، ريشه‌شناسي، چهره‌شناسي، اسطوره‌شناسي، نمادشناسي، سبكشناسي، زيبايي‌شناسي و نسخه‌شناسي بهره گرفته است. در زيبايي‌شناسي، بيتها از ديد سه دانش بديع، بيان و معاني كاويده و بررسي شده است. در سبك‌شناسي، دگرگونيهاي تاريخي زبان در نظر بوده است. در ريشه‌شناسي، خاستگاه و پيشينه واژگان بررسي شده و كمابيش ريخت پهلوي واژگان به دست داده شده است.

ديباچه
پادشاهي اسكندر