كد كتاب : 685/ گروه تخصصي : زبان و ادبيات فارسي ,

نامه باستان ، ويرايش و گزارش شاهنامه فردوسي ( جلد سوم ) : داستان سياوش

Ancient Book : The Edition and Interpretation of Shahname of Ferdowsi ( Vol 3 )

نويسنده : دكتر مير جلال الدين كزازي

Mir Jalal-od-Din Kazzazi , PhD

چاپ : دهم ، 1397

978-964-459-723-7

مجموعه «نامه باستان» براي همه دوستداران شاهنامه به چاپ خواهد رسيد؛ اما دانشجويان رشته زبان و ادبيات فارسي در مقطع دًكتري و ًكارشناسي ارشد از «نامه باستان» به عنوان منبع اصلي درس مربوط به شاهنامه و در مقطع ًكارشناسي به عنوان منبع فرعي درسهاي «متون نظم 2: رستم و سهراب و رستم و اسفنديار» ميتوانند بهره گيرند.

شاهنامه كتاب فرهنگ ايران و سند هويت فرهنگي ما ايرانيان است. از اين رو، سازمان «سمت» ضروري دانسته است كه ويرايش و گزارش شاهنامه را آن چنانكه در خور اين كتاب ارجمند است، در برنامه انتشاراتي خود بگنجاند. كتاب حاضر به نام «نامه باستان» جلد سوم از مجموعه‌اي ده جلدي است كه ويرايش و گزارش شاهنامه را از آغاز تا انجام دربرخواهد داشت. در اين جلد، داستان سياوش به تمامي ويراسته و شرح گرديده است. مؤلف دانشمند، دكتر ميرجلال‌الدين كزّازي در شرح ابيات و تحليل داستانها، از دانشها و ديدگاههايي چون واژه‌شناسي، ريشه‌شناسي، چهره‌شناسي، اسطوره‌شناسي، نمادشناسي، سبك‌شناسي، زيبايي‌شناسي و نسخه‌شناسي بهره گرفته است. در زيبايي‌شناسي، بيتها از ديد سه دانش بديع، بيان و معاني كاويده و بررسي شده است. در سبك‌شناسي، دگرگونيهاي تاريخي زبان در نظر بوده است. در ريشه‌شناسي، خاستگاه و پيشينه واژگان بررسي شده و كمابيش ريخت پهلوي واژگان به دست داده شده است. اين جلد مقدمه‌اي جالب درباره فردگرايي و اسطوره‌زدايي دارد و در آن از تاريخي شدن اسطوره و اسطوره‌اي شدن تاريخ سخن رفته است.

يادداشت آغازين
ديباچه