سند مدینه: مطالعاتی در باب پایه‌ریزی قانونگذاری در اسلام

شابک : 978-600-02-2227-7
مرحله تولید : جدید
قیمت : ۶۰۰٬۰۰۰ ریال

کتاب حاضر مجموعه مقالاتی پژوهشی در خصوص مستندات و محتوای متنی است با عنوان سند یا میثاق مدینه که از روزگار پیامبر اسلام (ص) باقی مانده است. این سند نخستین متن مدون در طراز قانون اساسی برای جامعه نوپای اسلامی در مدینه منورّه است که در حضور پیامبر بزرگ اسلام تدوین شده است. سند مدینه می‌تواند مبنای اسلام در رعایت حقوق شهروندی ـ به ویژه در جامعه‌ای متکثر، شامل اقوام و ادیان گوناگون ـ و نیز نقش مردم را در اداره جامعه، حتی جامعه‌ای تحت حاکمیت فرد معصومی همچون پیامبر (ص) را به خوبی نشان دهد. از همین روست که می‌توان این سند را الگوی مناسبی برای قانونگذاری در جوامع اسلامی دانست. هر کدام از نویسندگان این مقالات کوشیده است زوایایی از این سند مهم را بررسی کند. ترجمه روان و دقیق کتاب فرصت بازخوانی این سند را برای فارسی‌زبانان فراهم آورده است.

مقدمه مترجم
سخن مرکز

سند مدینه: پژوهشی حدیثی و بیان مهم‌‌‌ترین آثار ‌‌‌قانونی آن
همزیستی مسالمت‌‌‌آمیز در پرتو اصول صحیفۀ مدینه
سند مدینه: بومی‌سازی اسلامیِ عدالت انتقالی به ‌‌عنوان یکی از روش‌‌‌های حل اختلاف
مفاهیم تمدنی و حکومت مدنی در سند مدینه
سیاست کیفری (قانون مجازات) در صحیفۀ مدینه
یهود در سند مدینه؛ بین پیمان و سازش
نگاهی نو به صلح‌نامۀ ساکنان مدینۀ منوره
سند مدینه و مفهوم شهروندی
مستشرقان و سند مدینه
سند مدینه در دیدگاه استشراق؛ موردکاوی مونتگمری وات

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته الهیات (تاریخ و تمدن اسلامی) در مقطع کارشناسی به عنوان اثر مبنایی تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهى، سایر علاقه‌‌مندان نیز از آن بهره‏‌مند شوند.