تاریخ و تاریخ‌نگاری از منظر مسیحیت

شابک : 978-600-02-2672-5
مرحله تولید : تجدید چاپ
قیمت : ۱٬۰۸۰٬۰۰۰ ریال

کتاب تاریخ و تاریخ‌نگاری ازمنظرمسیحیت برگزیده‌ای است از مقالات فیلسوفان و متفکران مسیحی، که در دو بخش کلیِ «بنیان‌های نظری» و «روش در تاریخ‌نگاری مسیحی»، سامان یافته، و در آغازِ هر بخش، پیش‌درآمدی تألیفی، به قلم گردآورنده مقالات، زمینه را برای ورود به بحث آماده ساخته و مختصات هندسه نظری آن بخش را تبیین کرده است. مقالاتی که برای ترجمه برگزیده شده‌اند نوشته فیلسوفانی نامدارند که وجه مشترکشان تعلق به جهان مسیحی و درگیریِ نظری وعملی در تأمل درباره تاریخ از چشم‌انداز باورهای مسیحی است. بخش نخست به چند موضوع بنیادی در نسبت میان باورهای مسیحی و تاریخ(نگاری) اختصاص یافته است: فلسفه تاریخ مسیحی، تفسیر مسیحی ِتاریخ، نسبت میان وحی و تاریخ، نسبت میان ایمان مسیحی و تاریخ، مشیت الهی و مسئله زمان در تاریخ‌نگاری مسیحی. بخش دوم دربرگیرنده مقالاتی است که وجه مشترک آن‌ها بیان چگونگی کاربست باورهای مسیحی در جهت تاریخ‌نگاری مسیحی وتوضیح وجوه روش‌شناسانه چنین کاربستی است. این کتاب می‌تواند برای محققان حوزه تاریخ و ادیان، و تمامی کسانی که به تأملات نظری در باب ماهیت تاریخ و روش‌شناسیِ تاریخ‌نگاری، به ویژه از نظرگاه‌های دینی، علاقه‌مندند مفید و شایان توجه باشد، و به‌طور خاص، بخش دوم این کتاب، برای پژوهندگان تاریخ اسلام، به سببِ برخی تأثیرپذیری‌های غیرمستقیمی که تاریخ‌نگاریِ اسلامی از تاریخ‌نگاریِ مسیحی داشته است، می‌تواند افق‌ها و زوایای جدیدی را مکشوف سازد.

پیشگفتار

بخش اول: بنیان‌‌های نظری
درآمد: فلسفه تاریخ مسیحی/ مزدک رجبی
دیدگاه مسیحی تاریخ/کریستوفر داوسون
بنیاد تفسیری مسیحی از تاریخ جهان / هربرت باترفیلد
تفسیر مسیحی و قدسی تاریخ / هربرت باترفیلد
وحی الهی چونان تاریخ / وولفهارت پاننبرگ
ایمان مسیحی و تاریخ / رودلف بولتمان
باور مسیحی به مشیت الهی/ کارل بارت
مسئله زمان / امیل برونر

بخش دوم: روش در تاریخ‌نگاری مسیحی
تاریخ‌نگاری مسیحی چونان رویکردی برای نگریستن به تاریخ، .../ مزدک رجبی
فهم مسیحی تاریخ/آرنولد توینبی
تاریخ مسیحی و تاریخ آکادمیک/هربرت باترفیلد
قوانین رشد تاریخی‌گونه انسان / ژک مریتن
ایمان مسیحی و روش تاریخی: تناقض‏‌ها، سازش یا کشمکش؟ / رابرت تی‌. هَندی

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته ادیان و عرفان در مقطع کارشناسی به عنوان منبع جنبی برای دروس «مسیحیت 1 و 2» هر کدام به ارزش 2 واحد تدوین و ترجمه شده و دانشجویان رشته تاریخ نیز می‌توانند از این کتاب به عنوان اثری مبنایی برای مباحث مرتبط با تاریخ‌نگاری و فلسفه تاریخ استفاده کنند. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.