اقتصاد بخش عمومی (۲): مالیات‌ها و نقش تثبیتی و توزیعی دولت

Public Sector Economics (2): Textes and the Stabilization-Distribution Role of Government

گروه‌ها : اقتصاد
نویسنده (ها) : دکتر یداله دادگر ، دکتر حجت ایزدخواستی
Yadollah Dadgar , PhD , Hojjat Izadkhasti , PhD
آخرین بروزرسانی : ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
تاریخ انتشار : آذر ۱۴۰۱
شابک : 978-600-02-2864-4
مرحله تولید : جدید
قیمت : ۷۷۰٬۰۰۰ ریال
خرید نسخه چاپی

اقتصاد بخش عمومی (یا همان مالیه عمومی) را می‌توان شعبه‌ای از علم اقتصاد برشمرد که به تجزیه و تحلیل آثار سیاست‌های دولت بر زندگی شهروندان می‌پردازد. بنابراین از یک طرف، به بررسی رابطه هزینه‌های دولتی و درآمدهای آن (مالیات‌ها) مربوط می‌شود و ازسوی دیگر، به رفتار کارگزاران اقتصادی از قبیل خانوارها و بنگاه‌ها پیوند می‌خورد. شاید به همین دلیل است که اقتصاد بخش عمومی با اقتصاد دولت به طور مترادف به کار می‌روند. کتاب «اقتصاد بخش عمومی (2): مالیات‌ها و نقش تثبیتی و توزیعی دولت» در هشت فصل طراحی شده است. مؤلفان پس از سال‌ها تدریس درس اقتصاد بخش عمومی، به تدوین این کتاب همت گماردند. این کتاب علاوه بر رشته اقتصاد، در سایر رشته‌ها مانند حسابداری و مدیریت نیز قابل ارائه است. همچنین تلاش شده است که مهم‌ترین و جدیدترین موضوعات اقتصاد بخش عمومی به همراه تبیین نظری، تجربه‌ها و یافته‌های عملی مورد استفاده قرار گیرند.

پیشگفتار

فصل اول: دولت، ثبات و پایداری اقتصادی
فصل دوم: دولت و توزیع درآمد و ثروت
فصل سوم: آشنایی با مالیات‌ها و انواع آن‌ها
فصل چهارم: مبانی نظری و تحلیل آثار مالیات‌ها
فصل پنجم: مالیات بر ارزش افزوده و بحث‌های تکمیلی دولت و مالیات
فصل ششم: بودجه و بودجه‌ریزی
فصل هفتم: خصوصی‌سازی و تعدیل اقتصادی در ایران و جهان
فصل هشتم: تأمین اجتماعی و جایگاه دولت در ایران و جهان

قسم نامه اقتصاددانان
منابع
نمایه

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته اقتصاد در مقطع کارشناسی ارشد به‌عنوان منبع اصلی درس «اقتصاد بخش عمومی 2» به ارزش 3 واحد تدوین شده است. امید است علاوه‌بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.