مبانی نظری و عملی برنامه‌ریزی درسی

شابک : 978-600-02-0567-6
مرحله تولید : تجدید چاپ
قیمت : ۴۵۰٬۰۰۰ ریال

کالین مارش و جرج ویلیس کوشیده‌اند ضمن پرهیز از ساده یا تک‌ساحتی پنداشتن برنامه ‌درسی و با در نظر گرفتن انواع برنامه‌های درسی طرح‌ریزی‌شده، اجراشده و تجربه‌شده، به تبیین شعار «دقّت در برنامه‌ریزی، انعطاف‌پذیری در اجرا» بپردازند. در این راستا، آنان به تعداد بسیار زیادی از پژوهش‌ها، گزارش‌ها، وقایع تاریخی و نظریه‌های متخصصان مشهور حوزه برنامه درسی اشاره کرده‌اند و در زمینه ماهیت و تاریخ برنامه ‌درسی، رویکردها و نظریه‌پردازی برنامه‌ درسی، تدوین و تغییر برنامه درسی، سطوح و مشارکت‌کنندگان در برنامه‌ریزی درسی، اجرا و ارزشیابی برنامه ‌درسی، سیاست و تصمیم‌گیری برنامه درسی، مطالب مفید و جامعی ارائه نموده‌اند. مطالعه این کتاب ـ که یکی از «مهم‌‌ترین کتاب‌‌های حوزه مطالعاتی برنامه درسی در پنجاه سال گذشته» است ـ به دانشجویان و تمامی پژوهشگران و علاقه‌مندان به رشته‌های علوم تربیتی توصیه می‌شود.

فصل اول: ماهیت برنامه درسی
فصل دوم: تاریخ برنامه درسی
فصل سوم: رویکردها به برنامه درسی
فصل چهارم: نظریه‌پردازی برنامه درسی
فصل پنجم: تدوین و تغییر برنامه درسی
فصل ششم: برنامه‌ریزی درسی: سطوح و مشارکت‌کنندگان
فصل هفتم: اجرای برنامه درسی
فصل هشتم: ارزشیابی برنامه درسی و سنجش دانش‌آموزان
فصل نهم: سیاست‌ها و تصمیم‌گیری برنامه درسی

این کتاب برای دانشجویان رشته برنامه‌ریزی درسی در دوره تحصیلات تکمیلی به عنوان منبع درس "اصول و مبانی برنامه‌ریزی درسی" ترجمه شده، در درس‌های "تاریخ مطالعات برنامه درسی"، "طراحی و تدوین برنامه درسی" و "اصول و روش‌های ارزشیابی برنامه درسی" نیز می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.